Yhteystieto-API

Löydä yritysten päättäjät sekä muut tarvitsemasi tiedot

Yhteystieto-rajapinta on tarkoitettu henkilöiden, yritysten sekä yritysten päättäjien tietojen hakuun. Hakukriteereinä voi käyttää puhelinnumeroa, nimeä, sijaintia ja Y-tunnusta, joiden avulla rajapinnasta voi hakea paitsi kuluttajien ja yritysten yhteystietoja myös tietoa esimerkiksi yrityksen toimialasta ja liikevaihdosta.

Käyttömahdollisuuksia puhelinvaihteesta asiakastietojen rikastamiseen

Yhteystieto-rajapintaa voidaan käyttää monipuolisesti sekä yrityksen toiminnassa että sen tarjoamissa palveluissa ja tuotteissa. Sen avulla voidaan hakea esimerkiksi soittajan tiedot: Kun rajapintaan lähettää puhelinnumeron, liittymän käyttäjän nimi- ja osoitetiedot palautuvat välittömästi vastaussanomassa. Yksittäisen yrityksen tietojen hakeminen onnistuu lähettämällä rajapintaan yrityksen Y-tunnus. Nimellä ja/tai sijainnilla haettaessa rajapinta palauttaa kaikki ehdot täyttävät tietueet, eli esimerkiksi saman yrityksen kaikki toimipisteet tai tietyllä paikkakunnalla sijaitsevat yritykset. Kuluttajatiedoilla saa ainoastaan päivittää olemassa olevaa asiakas- tai markkinointirekisteriä. Rajapinnan kautta ei siis saa hakea sellaisen henkilön tietoja, johon ei yrityksellä ole asiallista yhteyttä.

Mikäli palvelua käytetään soittajan tunnistamiseen, ei yrityksellä ole oikeutta tallentaa palvelun kautta saatavaa tietoa, täydentää tai päivittää palvelun perusteella olemassa olevaa henkilörekisteriään, eikä muodostaa Palvelun perusteella omaa henkilörekisteriä ennen kun soittajalta on pyydetty lupa tietojen tallentamiseen.

Yhteystieto-rajapintaa käytetään esimerkiksi seuraavan tyyppisissä ratkaisuissa:

  • Henkilörekisterin tietojen päivittämiseen
  • Asiakashallintajärjestelmässä yritystietojen täydentämiseen
  • Yritystietojen rikastamiseen
  • Soittajan tunnistamiseen

Ajantasaiset yritys- ja yhteystiedot aina saatavilla

Fonectan Yhteystieto-rajapinnan tarjoaman datan vahvuudet ovat erityisesti puhelinnumerotietojen laadussa sekä yritysten päättäjätietojen kattavuudessa ja ajantasaisuudessa. Rajapinnan taustalla oleva tietokanta muodostuu Fonecta Oy:n tilaajatietokannasta ja Fonectan yritystietokannasta. Tilaajatietokanta koostuu Suomen Numeropalvelu Oy:ltä sekä operaattoreilta saatavista puhelinliittymätiedoista, ja se sisältää käytännössä kaikki Suomessa auki olevat liittymät. Yritystietokanta puolestaan rakentuu lukuisista eri tietolähteistä saatavista yritystiedoista. Merkittävimpiä tietolähteitä ovat YTJ, PRH sekä Fonectan oma tiedon louhinta ja päivityskoneisto. Tietoa päivitetään rekisteriin jatkuvasti.

1. Valitse rajapinta

Varmista suunnitellun käytön mahdollisuudet Fonectan käyttöehdoista.

2. Kartoita yrityksesi resurssit

Selvitä tarvittavat resurssit rajapinnan ja kohdejärjestelmän integrointiin.

3. Ota yhteyttä

Sovimme tarkemmin rajapinnan käytöstä ja kustannuksista.

4. Aloita kehittäminen

Toimitamme tarvittavat API-tunnukset ja ohjeistuksen kehitystyöhön.

Fonecta 1

Veljesten nimet vanhimmasta nuorimpaan ovat: Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero. Ovat heistä Tuomas ja Aapo kaksoispari ja samoin Timo ja Lauri. Juhanin, vanhimman veljen, ikä on kaksikymmentä ja viisi vuotta.

Yhteystieto-API hinnoittelumallit ja paketit

Yhteystieto-rajapinnan voi ostaa käyttöönsä joko transaktioihin perustuvalla laskutuksella tai kiinteällä kuukausihinnalla. Kiinteässä laskutuksessa arvioidaan aluksi Yhteystieto-rajapinnan käyttövolyymi, ja hinta tarkistetaan puolen vuoden välein edellisen puolivuotiskauden käyttömäärien mukaan. Palvelusopimus on aina aluksi 12 kuukauden määräaikainen, minkä jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassaolevana.

Palvelun hinta sovitaan aina erikseen asiakaskohtaisesti asiakkaan tarpeen sekä Fonectan voimassaolevan hinnaston mukaisesti.

Paketit:

Paketti Perus Plus
Liittymän tiedot
Puhelinnumero
Käyttäjän nimi
Omistajan nimi
Omistajan osoite
Liittymän tyyppi
Yrityksen/Toimipaikan tiedot
Nimi
Y-tunnus
Fonecta ID
MBS ID
Osoite/sijainti
Puhelinnumero
Yhtiömuoto
Perustamisvuosi
Toimiala
Talouden tunnusluvut
Fiscal Years
Turnovers
Turnover Percentage Changes
Operating Profits
Operating Margins
Ebitdas
Quick Ratios
Current Ratios
Solvencies
Balancies